AROMATY SPOŻYWCZE

Aromaty nadają produktom niepowtarzalny i niezapomniany smak. W naszej ofercie posiadamy naturalne, identyczne z naturalnymi oraz syntetyczne  aromaty spożywcze słone i słodkie, zarówno płynne, jak i w proszku. Dostępne są w kilku wersjach różniących się stężeniem oraz rodzajem nośnika (etanol, glikol, olej roślinny i inne). Odpowiedni dobór nośnika ma bardzo duże znaczenie dla przydatności technologicznej, odporności termicznej i późniejszej trwałości aromatu w wyrobie gotowym.
Oferujemy naszym klientom również hydrolizaty białkowe (HVP), ekstrakty drożdżowe oraz aromaty przygotowane na ich bazie (z przetworzenia termicznego)- dodatki smakowe.

 Aromaty znajdujące się w naszej ofercie mają zastosowanie w produkcji m.in:

  • wyrobów piekarniczych,
  • wyrobów cukierniczych (ciasta, cukierki, batony, galaretki, czekolada),
  • napojów alkoholowych (wina, wódki, likiery),
  • napojów bezalkoholowych (soki, napoje owocowe, przeciery, napoje izotoniczne i energetyczne),
  • wyrobów mleczarskich (jogurty, sery, lody, napoje mleczne, desery),
  • przypraw i mieszanek przypraw,
  • konserw i produktów mięsnych,
  • przetworów owocowych (dżemy, marmolady, konfitury),
  • dań gotowych,
  • sosów, marynat, olejów,
  • herbaty i kawy,
  • chipsów i chrupek,
  • przetworów zbożowych,
  • deserów (budyń, kisiel, galaretka, polewa),
  • produktów dietetycznych,
  • karmy dla zwierząt domowych i gospodarskich,
  • przynęt wędkarskich,
  • e papierosów.